Bio Ex Ecopol ympäristöystävällinen vaahtoneste hiilivedyille ja alkoholeille.

Bio Ex Ecopol 3+3 kaikkiin vaahtoluokkiin ja kaikkiin paloihin soveltuva uudentyyppinen ympäristöystävällinen vaahtoneste. Sen valmistuksessa ei ole käytetty haittallisia ja luonnossa säilyviä fluorattuja  C6 tai C8 aineita tai orgaanohalogeeneja.

Käytetty ja sekoittettu neste ei ole ongelmajäte ja ECOPOL voidaan hävittää laimentamalla vedellä. ECOPOL nesteelle ei ole harjoittelurajoituksia.

Käyttökohteet ja menetelmät: Ecopol soveltuu käytettäväksi perinteisten fluorattujen AFFF-kalvovaahtojen kanssa käytettävillä menetelmillä ja sitä voidaan käyttää 3+3 % sekoitussuhteilla, sekä alkoholipohjaisten vesiliukoisten nesteiden että hiilivety-pohjaisten palavien nesteiden sammuttamiseen. Ecopol vaahtoneste korvaa myös perinteiset monitoimivaahtonesteet ja sitä voidaan käyttää kevytvaahtogeneraattoreiden kanssa A sekä B-luokan paloissa.

ECOPOL etenee palavan tai suojavaahdotettavan nesteen pinnalla kuten fluorattu kalvovaahtoneste tai muodostaa itsensä korjaavan vaahdotteen.

Ecopol sovetluu sekä palokuntien että teollisuuden käyttöön sekä kiinteissä vaahtojärjestelmissä että siirettävällä vaahtolaitteilla.

Suojavaahdotus: Ecopol on hyvin vaahtoavaa ja soveltuu erinomaisesti suojavaahdotukseen. Vaahdon puoliintumisaika on pitkä ja itsensä korjaava vaahtopatja sulkee haituvat kaasut hyvin sisäänsä.

Vaahtoluokat: Ecopolia voidaan käyttää kaikissa vaahtolaitteissa ja kaikilla vaahtoluvuilla. Neste toimii raskas-, keski- ja kevytvaahtolaitteissa ja soveltuu käytettäväksi palokuntien käsikaluston, raskaiden pumppusekoittimien ja  teollisuuden kiinteiden järjestelmien kanssa.

Sammutusvaikutus: Ecopolin sammutusvaikutus on kalvovaahdon tavoin kaksitoiminen, varsinainen vaahtopatja muodostaa AFFF-nesteiden polymeerisen kalvon tavoin toimivan vaahtopatjan, joka sulkee palavan nesteen pinnan ja estää uudelleensyttymistä. Vaahtopatja korjaa itsensä nopeasti jos vaahdotteen pinta hetkeksi aukeaa. Puoliintumisiaika on erittäin pitkä, 6 % sekoitussuhteella jopa tunti 50 % puoliintumiseen.

Ecopolin säilyvyys on erinomainen ja takuuaika 10 vuotta. Asiakas voi testauttaa nesteen ominaisuudet Bio EX Biolab:illa. Alin käyttölämpötila on -10 C ja jäätymispiste -16 C. Jäätyminen ja sulattaminen eivät vaikuta sammutusominaisuuksiin eivätkä nesteen rakenteeseen.

Pakkauskoot: 25,200 tai 1000 l.

Ecopol hyväksynnät: EN 1568-1-2-3-4, ICOA-B , Lastfire ja GESIP

ECOPOL@TECNIK FIN