Rosenbauer RM 25

Kauko-ohjattava vesitykki

RM 25 tykki tarjoaa Rosenbauerin kehittyneet ohjaus- ja ohjelmointi ominaisuudeet kevyisiin ja keskiraskaisiin ajoneuvoihin.

    • rosenbauer rm 25 kauko ohjattava vesitykki

Rosenbauer RM 25 E/C kauko-ohjattava ohjelmoitava vaahto-/ vesitykki  kunnallisiin pelastus- ja säiliöautoihin, keveisiin teollisuuden vaahtoautoihin tai ARFF-RIV lentokenttäautoihin.

RM 25 tykki on varustettu Rosenbauerin ainutlaatuisella  suunnanosoitinohjaimella, jossa tykki siirtyy automaattisesti heti tykin käynnistyksen jälkeen osoittamaan ohjaamossa olevan tykin ohjaimen kanssa samaan suuntaan. Toiminto mahdollistaa tykin suuntaamisen kohteen suuntaan ilman näkökontaktia tykkiin ja ilman että tykin raakasuuntausta tarvitsee tehdä venttiili avattuna. Toiminto säästää arvoikkaita sekuntteja ja litroja erityisesti tilanteissa,  joissa nopea isku on tärkeä ja sammutusveden saanti rajoitettu.

RM 25 siirtyminen hyökkäys- ja kuljetusasentoihin on automaattista.  Kun tykki kytketään päälle se siirtyy
haluttuun hyökkäysasentoon. Kun tykki kytketään pois päältä siirtyy automaattisesti haluttuun kuljetusasentoon.

Rosenbauer RM 25 tykin toiminta-alue on täysin ohjelmoitavissa, tykin suihku ei voi osua  ajoneuvoon tai sen varusteihin.

Tuotto on valittavissta tilaajan erittelyn mukaan:

Nimellistuotto:  2500 lpm /  10 bar
Kantomatka:      68 m
Vaakaliike: ohjelmoitavissa  max 270 astetta
Pystyliike: ohjelmoitavissa max -20 / +70 astetta

Tykki voidaan varustaa portaattomasti säädettävällä sumu-/suorasuuttimella tai vaahtoputkella. Portaattomasti säädettävään sumukärkeen on saatavissa pikakiinnitettävä vaahtoputki.
Kärki voidaan varustaa vesimäärän säädöllä.

Ohjaimet: Ajoneuvon ohjaamoon asennetaan normaalisti aina suunnanosoitin ohjain sen lisäksi tykki voidaan varustaan yhdellä tai kahdella johdollisella joystick-kauko-ohjaimella  ja yhdellä johdottomalla digitaalisella kauko-ohjaimella. Langaton kauko-ohjain on saatavissa myös Atex-hyväksyttynä.

Rosenbauer RM 25 tykki on varustettu lujitemuovisella suojakuorella johon on asennettu tehokas halogeeni-valonheitin.

RM 25 on saatavissa myös varustettuna jauhesammutus mallinan  tai Hydrochem jauhevaahtokärjellä varustettuna.

    • rm 25 e ja rm 8 e lentokenttäpaloauto